top of page
Sök
  • Skribentens bildJeanette Runol

Att hälsa solen - en bra början på dagen

Uppdaterat: 29 mars 2021


Jag sträcker upp mina armar mot himlen, känner hur hela kroppen sträcks ut medan jag andas in. En ny dag. Ett oskrivet blad - allt kan hända. Jag öppnar upp mina sinnen

Jag fäller över mina ben och sätter mina handflator i mattan medan jag andas ut. Jag slappnar av i axlarna och nacken. Det kommer bli en bra dag. Om jag bara tar det som det kommer. En sak i taget.

Jag andas in medan jag sträcker ryggen rak, drar in magen lite och känner hur ryggen känns idag, observerar utan att värdera. Kommer bak med benen till en armhävningsposition och i en smal armhävning sänker jag ner kroppen mot golvet medan jag andas ut. Jag känner in min styrka. Observerar andetaget.

Medan armarna sträcks och ryggen böjs bakåt andas jag in. Här måste jag fokusera extra på andetaget så att det blir lugnt och djupt. Och så kommer jag till hunden medan jag andas ut. Här står jag stilla och andas fem andetag. Trycker i mina handflator i mattan och låter andetaget flöda i lugn takt. Lugna, djupa och jämna andetag. Kommer fram till mina händer och sträcker ryggen rak medan jag andas in och så fäller jag över benen igen medan jag andas ut. Andas in djupt samtidigt som jag sträcker upp händerna mot solen igen och avslutar med att andas ut..

Varje solhälsning känns olika. Jag gör flera och känner flödet. Känner hur rörelsen synkroniserar med andetaget. Jag är här och nu och tankarna stillas.

Nu är jag redo att möta dagen.11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page