top of page
Sök
  • Skribentens bildJeanette Runol

En god morgon - min yogiska morgonrutin

Uppdaterat: 29 mars 2021


Innan min morgonyoga måste kroppen tas om hand. Jag vill ha en bra rutin på morgonen. Det är viktigt att ta hand om kroppen.

Jag tar några djupa medvetna andetag innan jag kliver upp. Sträcker ut och känner hur kroppen känns.

I badrummet borstar jag tänderna och skrapar tungan med en tungskrapa. Minns inte riktigt var jag lärde mig det men det känns bra. Skrapar tre gånger och sköljer i ljummet vatten mellan gångerna. När bakteriebeläggningen på tungan försvinner så ger det en bättre andedräkt och kan ge bättre smaksinne.

Så borstar jag håret medvetet, känner borsten i hårbottnen och noterar hur håret känns och ser ut. Sätter upp håret med ett gummiband.

Jag smörjer sen in kroppen i sesamolja. Den jag har spetsat med lite citrongräsolja så att den ska lukta gott. Sesamoljan är en särskild ayurvediskt mognad olja som har många hälsoeffekter. Den går in i hudens alla lager och ger en värmande känsla. Passar utmärkt när man som jag ofta känner sig lite frusen. Dags för den dagliga duschen. Jag älskar det varma vattnet som låter oljan gå in i huden ordentligt.

Nu väntar yogamattan. Men först ska jag dricka lite varmt vatten. Kroppen behöver mycket vatten.

Varma hälsningar Jeanette53 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page